Pratite nas:

Neorgansko složeno čvrsto NPK đubrivo sa mikroelementima.

Sadržaj hranljivih elemenata

Makroelementi

 • Ukupni azot (N): 12%
 • Fosfor (P2O5): 12%
 • Kalijum (K2O): 36%

Mikroelementi

 • Gvožđe (Fe): 0,05%
 • Bakar (Cu): 0,005%
 • Mangan (Mn): 0,03%
 • Cink (Zn): 0,01%
 • Bor (B): 0,02%
 • Molibden (Mo): 0,003%

Specifična težina: 1,05 g/cm³

pH vrednost: 4,3

Pakovanje: 1 kg i 25 kg

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Ishrana biljaka

Za potpunu ishranu biljaka preko zemljišta (fertirigacijom) mogu se preporučiti količine 50-250 kg/ha, s tim da je zemljište-supstrat klasičnim đubrenjem dovedeno u stanje optimalne plodnosti.

U slučaju programirane upotrebe preko vode za zalivanje (fertirigacija), količina primene ovog đubriva unosi se rastvorom koncentracije do 0,1%, a folijarno rastvorom koncentracije 0,3-0,5%.

Vreme primene

Od formiranja plodova do početka zrenja.

Način primene

Programiranom primenom potrebnih količina đubriva putem vode za zalivanje po celoj površini ili lokalno (zalivanjem „kap po kap“), i folijarno, u kombinaciji ili bez kombinacije s odgovarajućim zaštitnim sredstvima. U slučaju folijarne primene sa zaštitnim sredstvima, treba poštovati pravilo rasporeda rastvaranja: voda – đubrivo – zaštitno sredstvo.

Broj tretiranja u toku godine zavisi od zahteva gajenih biljaka, sastava zemljišta, supstrata i predloženih načina primene, što najčešće podrazumeva više puta tokom godine.

Asfert 3 je NPK đubrivo namenjeno za ishranu svih biljnih vrsta, posebno kaliofilnih (povrće, krompir, šećerna repa, voće, vinova loza, krtolasto i ukrasno bilje). Povećan sadržaj kalijuma, izbalansiran odnos mikroelemenata i kvalitetna formulacija omogućavaju primenu đubriva Asfert 3 na različitim tipovima zemljišta (posebno koja sadrže manje kalijuma) na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru.

Značaj kalijuma u životu biljaka potiče od njegove uloge. Kao aktivator enzima posredno ili neposredno utiče na brojne fiziološko-biohemijske procese u biljkama, pre svega na regulaciju vodnog režima i biosintezu visokomolekularnih jedinjenja.

Optimalno vreme primene đubriva ASFERT 3 je u kasnijim fazama vegetacije, od formiranja plodova, kada je inače i potreba biljke za kalijumom mnogo veća. Primena đubriva ASFERT 3 sa redovnim tretmanima zaštite povoljno utiče na kvalitet i veličinu plodova i znatno doprinosi povećanju otpornosti biljaka prema nepovoljnim ekološkim uslovima kao što su niske i visoke temperature i suša.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net