Pratite nas:

Herbicid za suzbijanje korova posle setve, a pre nicanja, u usevu suncokreta, luka i krompira.

Aktivna materija: Aclonifen 600 g/l

Formulacija: Koncentrovana suspenzija (SC)

Pakovanje: 12 x 1 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Suncokret, crni luk iz semena, krompir

Količina primene:

 • Suncokret: u količini primene 4 l/ha (40 ml na 100 m²).
 • Crni luk iz semena: u količini primene 2,5 l/ha (25 ml na 100 m²). Punu dozu herbicida je idealno primeniti u manjim količinama, iz nekoliko puta, tako da u zbiru ne pređe dozu od 2,5 l/ha, i uz dodavanje partnerskih herbicida.
 • Krompir: u količini primene 2,5-4 l/ha (25-40 ml na 100 m²).

Delovanje

Širokolisni korovi:

 • U količini 2, 5 l/ha: gorušica poljska, lubeničarka njivska, pepeljuga obična, pepeljuga srcolisna, tušt obični, čistac veliki, štir obični.
 • U količini 4 l/ha: dvornik veliki, dvornik ptičiji, lipica teofrastova, tušt obični, čistac veliki, štir bljutavi.

Uskolisni korovi: livadarka jednogodišnja, svračica crvena, muxari.

Utrošak vode je 200-400 l/ha (2-4 l na 100 m²).

Mogućnost mešanja

Može se mešati sa velikim brojem sredstava za zaštitu bilja, ali se pre mešanja preporučuje prethodna provera kompatibilnosti.

Aklonifen, aktivnu materiju preparata Challenge® 600, korovske biljke usvajaju hipokotilom, kotiledonima, koleoptilom (ali ne i korenom). Kao rezultat delovanja, kod osetljivih korova, javljaju se simptomi hloroze – izbeljivanja.

Aklonifen najjače delovanje ispoljava kod tek izniklih korova i kod onih koji se nalaze u ranim fazama razvoja, ne sprečavajući, pri tome, klijanje korova, već kontroliše rast i razvoj izdanaka. Iz tog razloga, primena ovog herbicida preporučena je pre nicanja useva.

Napomena

Challenge® 600 je potrebno primeniti uniformno, na dobro pripremljenom zemljištu, tako da dođe do obrazovanja herbicidnog filma. Inkorporacija bi značajno umanjila herbicidnu aktivnost. Primenjen kao rani POST EM tretman, Challenge 600 uspešno suzbija neke širokolisne korove u uzrastu ponika.

Kada je u pitanju proizvodnja luka iz semena, prva primena u PRE EM tretmanu se preporučuje u dozi od 0,3-0,5 l/ha (zavisno od strukture zemljišta) i u kombinaciji sa herbicidom na bazi pendimetalina. Tek posle razvijenog prvog pravog lista nastaviti sa primenom Challenge u podeljenim količinama primene od 0,3-0,5 l/ha u kombinaciji sa drugim herbicidima (fluroksipir, klopiralid…).

Prilikom tretiranja treba sprečiti zanošenje kapi na susedne površine zasejane žitaricama. U slučaju preoravanja ili prevremenog skidanja useva, tri nedelje nakon primene, mogu se sejati kukuruz, soja, pasulj i sirak uz prethodnu obradu zemljišta.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net