Pratite nas:

Selektivni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u usevu soje.

Aktivna materija: Bentazon 480 g/l + Imazamoks 22 g/l

Formulacija: Koncentrovani rastvor (SL)

Pakovanje: 1 l i 10 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Soja

Količina primene

Primenjuje se dvokratno, 0,9 + 0,9 l/ha (9 + 9 ml na 100 m²), posle nicanja useva.

Vreme primene

Prvi tretman kada je soja u fazi 1-3 troliske, a drugi 7-14 dana kasnije. Najbolji efekat se postiže kada su korovi u fazi kotiledona do dva razvijena lista. Preparat se primenjuje uz utrošak vode od 200 – 400 l/ha.

Mogućnost mešanja

Preparat Albion se primenjuje samostalno. U slučaju primene u tank miksu neophodno je prethodno proveriti kompatibilnost formulacija. Može biti fitotoksičan ukoliko se primeni sa insekticidima iz grupe karbamata i organofosfata.

Albion sadrži dve aktivne materije, bentazon i imazamoks. Bentazon je selektivni herbicid iz grupe benzotiadiazinona, efikasan na većinu jednogodišnjih širokolisnih korova.

Albion u sebi sadrži određenu količinu okvašivača pa, ukoliko se primenjuje u količini vode od 200 l/ha, nije potrebno dodavati okvašivač. U slučaju da se tretira sa većom količinom vode (300-400 l/ha) potrebno je dodati 0,2 l/ha okvašivača ES Plus.

U slučaju preoravanja mogu se sejati soja, grašak i pasulj. Četiri meseca posle primene mogu se sejati ječam, pšenica, ovas, raž, suncokret i duvan. Devet meseci posle primene mogu se sejati kukuruz i krompir. Dvanaest meseci posle primene mogu se sejati uljana repica i šećerna repa.

Ukoliko se preparat primeni kada je usev pod stresom (suša, poplava, oštećenja od grada) može doći do prolazne fitotoksije u vidu hloroze i kratkotrajnog zastoja u porastu (10-20%). Ovakva oštećenja su prolaznog karaktera i bez uticaja na konačni prinos.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net