Pratite nas:

Selektivni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i uskolisnih korova u usevu krompira i luka.

Aktivna materija: Marker Pendimetalin 330 ± 16,5 g/l

Formulacija: Koncentrat za emulziju (EC)

Pakovanje: 250 ml; 1/1; 10/1

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Krompir i luk

Količina primene

U količini 5-6 l/ha.

Vreme primene

Posle setve, a pre nicanja useva.

Delovanje

Preparat Marker dobro suzbija sledeće korove:

 • Uskolisni korovi: proso korovsko (Echinochloa crus-galli), muhar sivi (Setaria glauca), muhar zeleni (Setaria viridis) i sirak divlji iz semena (Sorghum halepense).
 • Širokolisni korovi: običan štir (Amaranthus retroflexus), lipica teofrastova (Abutilon treophrasti), ambrozija pelenasta (Ambrosia artemisiifolia), pepeljuga obična (Chenopodium album), pepeljuga hibridna (Chenopodium hybridum), konica obična (Galinsoga parviflora), dvornik (Polygonum persicaria), tušt (Portulaca oleracea), divlja rotkva (Raphanus raphanistrum) i gorušica poljska (Sinapis arvensis).

Preparat je ispoljio slabu efikasnost na:

 • tatulu (Datura stramonium), kereće grožđe (Solanum nigrum) i poponac (Convolvulus arvensis).

Mogućnost mešanja

Može se mešati sa drugim aktivnim materijama u cilju proširenja spektra delovanja. U slučaju primene u tankmiksu neophodno je prethodno proveriti kompatibilnost formulacija.

Preparat Marker je selektivni, sistemični herbicid na bazi aktivne materije pendimetalin. Slabo je rastvorljiv u vodi, prilikom primene formira herbicidni film koji obezbeđuje dugotrajnu zaštitu od korova. Korovi ga usvajaju preko korena i listova, aktivna materija zaustavlja ćelijsku deobu što dovodi do brzog odumiranja korova.

Preparat je ispoljio izuzetnu efikasnost u suzbijanju jednogodišnjih uskolisnih korova kao što su sirak iz semena (Sorghum halepense) i muhari (Echinochloa crus-galli, Setaria glauca, Setaria viridis).

Pored ostalih širokolisnih korova, ispoljio je veoma dobru efikasnost na teofrastovu lipicu (Abutilon treophrasti) i u tom pogledu je u prednosti u odnosu na sve pre-emergance herbicide koji se mogu primeniti za istu namenu.

Napomena

Preparat Marker je izuzetno selektivan, nema fitotoksičnosti ukoliko se primeni prema uputstvu proizvođača. Ne sme se koristiti na slabo humoznim zemljištima (<1% humusa) i u vreme nepovoljnih klimatskih uslova.

U slučaju preoravanja useva posle primene preparata Marker, na istoj površini može se sejati kukuruz.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net