Pratite nas:

Selektivni translokacioni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih travnih (uskolisnih) korova u usevima suncokreta i soje.

Aktivna materija: Kletodim 120 gr/l

Formulacija: Koncentrat za emulziju (EC)

Pakovanje: 1 l, 10 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Suncokret, soja

Količina primene

1,5 l/ha – 2 l/ha, uz utrošak od 200 – 400 l vode po hektaru.

Prvenstveno je namenjen za suzbijanje rizomskog sirka u količini primene 1,5-2 l/ha. U usevima gde je rizomski sirak nižeg rasta do 20cm primenjivati količinu od 1,5 l/ha, dok kod dobro razvijenog rizomskog sirka primenjivati 2 l/ha.

Za suzbijanje jednogodišnjih travnih korova primenjuje se u količini 1 l/ha. Za kontrolu višegodišnjih uskolisnih korova, poput zubače, potrebno je primenjivati preko 2 l/ha.

Mogućnost mešanja

Može se mešati sa svim herbicidima i fungicidima. Pre mešanja sa drugim preparatima, a posebno sa različitim formulacijama, proveriti njihovu kompatibilnost.

Karakteristika herbicida iz ove grupe je da pojava prvih simptoma se može očekivati nakon 6 dana. Totem je herbicid odličnih performansi, te se usled njegove primene ne očekuje pojava retrovegetacije.

Nakon usvajanje preko lista kreće se na više i na niže kroz korovsku biljku i zaustavlja njihov porast. Prilikom primene nije preporučljivo mešati ga sa herbicidima za suzbijanje širokolisnih korova.

Karakteristika ovog herbicida je izuzetna selektivnost na gajeni usev. Pripada grupi proizvoda koji su najbezbedniji, ali sa druge strane i najefikasniji. Upravo zbog njegove selektivnosti može naći primenu u brojnim povrtarskim usevima.

Posmatrajući tolerantnost populacije rizomskog sirka Totem (DIM), u rotaciji sa drugim herbicidima iz grupe Ariloksifenoksi propionati (FOP), predstavlja odličan izbor. Takođe, pokazuje odličnu efikasnost i na travne korove poput semenskog sirka, malog ,velikog muhara, svračica i samonikla pšenica.

Prilikom tretiranja treba voditi računa o zanošenju herbicida (drift) na susedne uskolisne useve, jer može izazvati fitotoksičnost.

Delovanje skoro svih herbicida je u velikoj meri uslovljeno temperaturom vazduha. Izbegavati primenu u najtoplijem delu dana jer tada najveća insolacija i isparavanje, koji mogu uticati na smanjenu efikasnost herbicida. Posebno je važno da su visoke temperature i niska relativna vlažnost vazduha u korelaciji. Što je veća temperatura to je niža relativna vlažnost vazduha i efikasnost herbicida slabija.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net