Follow Us:

Lokal sistemični fungicid za suzbijanje plamenjače vinove loze.

Aktivna materija: Mandipropamid 50 g/kg + folpet 400 g/kg

Formulacija: Vodorastvorljive granule (WG)

Pakovanje: 25 g, 250 g i 1 kg

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Vinova loza

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola), u količini 2 – 2,5 kg/ha, uz utrošak vode do 1000 l/ha.
 • Vreme primene: tokom vegetacije, najviše četiri tretiranja.

Obezbeđuje efikasnu zaštitu lista i bobica, odnosno grozda od plamenjače.

Mogućnost mešanja

Pergado F® 45 WG se može mešati sa drugim sredstvima za zaštitu bilja, osim sa insekticidima izrazito kisele reakcije. Kada se Pergado F® 45 WG meša sa tečnim formulacijama pesticida, potrebno je prvo njega rastvoriti u manjoj količini vode, a zatim uz dodavanje vode dodati i tečni preparat.

O mogućnosti mešanja ovog sredstva sa drugim sredstvima, redosledu mešanja i drugim detaljima, raspitati se kod zastupnika.

Preporučuje se preventivna primena, pre nastanka infekcije, najčešće u vreme cvetanja i precvetavanje i početka formiranja bobica, a najkasnije pri pojavi prvih simptoma bolesti. Za određivanje momenta tretiranja pratiti preporuke prognozno-izveštajne službe.

Može se primenjivati u svim tipovima prskalica i atomizera. Prilikom tretiranja poštovati vodozaštitne zone i sprečiti kontaminaciju vodotoka, bunara, jezera i izvorišta voda, tretirajući najmanje 20 m udaljeno od njih. Tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno.

Preparat nije fitotoksičan za useve, odnosno zasade u kojima je dozvoljena primena, ukoliko se primeni prema uputstvu proizvođača.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Bulevar Mihajla Pupina 165e,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980