Follow Us:

Preventivni fungicid širokog spektra delovanja.

Aktivna materija: Trifloksistrobin 500 g/kg

Formulacija: Vododisperzibilne granule (WG)

Pakovanje: 2 g i 50 g

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Jabuka

Količina primene

 • Za suzbijanje čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuka (Venturia inaequalis), preventivno tretiranje u količini od 100 g/ha (1 g/10 l vode) ili kurativno tretiranje u količini od 150 g/ha (1,5 g/10 l vode), najkasnije 24 časa od ostvarene infekcije, i to za vreme primarnih infekcija.
 • Za suzbijanje pepelnice (Podosphaera leucotricha), u količini od 150 g/ha (1,5 g/10 l vode), od faze mišjih ušiju pa do faze kada su plodovi veličine 40 mm.
 • Protiv prouzrokovača truleži na uskladištenim plodovima (Penicillium spp., Gloeodes pomigena, Monilinia spp.) u količini od 150 g/ha (1,5 g/10 l vode).

Vreme primene

 • Čađava pegavost listova i krastavost plodova jabuke – pre ostvarivanja uslova za askosporne zaraze kao i kurativnim tretmanima do 72 časa po ostvarivanju uslova za nastanak primarnih zaraza.
 • Pepelnica jabuke – od faze mišijih ušiju pa do faze kada su plodovi veličine 40 mm.

Mogućnost mešanja

Zato® 50 WG sipati u kofu sa vodom, ostaviti izvesno vreme da se granule rastvore, pa tek onda promešati. Tako pripremljen rastvor sipati u prskalicu koja je prethodno napunjena vodom do ¾ rezervoara.

Zato® 50 WG koristi se i u proizvodnji ruža kada dolaze do izražaja zeleni efekat i fungicidna svojstva preparata u količini 0,4-0,5 kg/ha. Korišćenjem Zato® 50 WG dobijaju se rezane ruže koje zadovoljavaju međunarodne standarde u pogledu boje, broja latica i dužine.

Zato® 50 WG ima širok spektar delovanja i može se koristiti u svim oblastima biljne proizvodnje: ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo, cvećarstvo i čuvanje plodova u skladištima.

Koristi se kako u zatvorenom prostoru (plastenici, staklenici), tako i na otvorenom (voćnjaci, vinogradi, povrće, ratarski usevi). Zato® 50 WG ispoljava „zeleni efekat“, koji deluje pozitivno na gajenu biljku.

Preparat primenjen prema uputstvu proizvođača nema neželjene efekte.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Bulevar Mihajla Pupina 165e,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980