Follow Us:

Preventivni fungicid za suzbijanje prouzrokovača pepelnice na vinovoj lozi i jabuci.

Aktivna materija: Sumpor 800 g/kg

Formulacija: Vododisperzibilne granule (WG)

Pakovanje: 300 g i 1 kg

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Jabuka i vinova loza

Jabuka

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice jabuke (Podosphaera leucotricha) u količini 0,3-0,5% (30-50 g u 10 l vode). Tretirati pri temperaturi između 18-25°C.
 • Vreme primene: preventivno, u vreme ostvarivanja primarnih i sekundarnih infekcija, od faze mišjih ušiju do faze kada plodovi dostignu oko 70% krajnje veličine (faze 54-77 BBCH skale).

Vinova loza

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice vinove loze (Uncinula necator) u količini 0,3-0,5% (30-50 g u 10 l vode). Tretirati pri temperaturi između 18-25°C.

Preparat ima sekundarno dejstvo na prouzrokovača crne pegavosti vinove loze (Phomopsis viticola), na grinje na lozi Colomerus vitis, Calepitrimerus vitis i jabuci Aculus schlechtendali.

 • Vreme primene: preventivno, u vreme ostvarivanja primarnih i sekundarnih infekcija, od faze kada se obrazuje 9 i više listova do početka šarka (faze 18-81 BBCH skale).

Može se primeniti najviše četiri puta u toku godine na istoj površini u intervalima od 10 do 14 dana između tretiranja.

Mogućnost mešanja

Wetsul® se može mešati sa preparatima na bazi bakaroksihlorida uz uslov da pH mešavine ostaje neutralan i sa preparatima iz grupe triazola. Ne sme se mešati sa preparatima jako alkalne i jako kisele reakcije.

Wetsul® je preventivni fungicid namenjen suzbijanju prouzrokovača pepelnice jabuke i vinove loze. Elementarni sumpor, aktivna materija preparata Wetsul®, jedna je od prvih materija koja je počela da se primenjuje u zaštiti bilja. Zbog izvrsnog preventivnog delovanja na prouzrokovače biljnih bolesti, ali i značajnog fiziološkog efekta na biljke, sumpor se može primenjivati tokom cele vegetacije.

Wetsul® ima sekundarno delovanje na fitofagne grinje, zato se u mnogim tretmanima zaštite bilja dodaje određena količina preparata kako bi se populacija grinja održala ispod praga štetnosti. Kvalitetna formulacija u obliku vododisperzibilnih granula omogućava brzo rastvaranje u vodi i potpuno nanošenje na površinu lista, čime se obezbeđuje dobar kontakt sa gljivom.

Preparat primenjen u propisanim vremenskim uslovima ne ispoljava negativne efekte na biljke.

Napomena

Na temperaturama ispod 16°C preparat deluje slabije zbog manje isparljivosti sumpora. Može biti fitotoksičan ako se primenjuje na temperaturama višim od 28°C.

Preparati na bazi sumpora nisu dovoljno efikasni za primenu pri jakom infekcionom potencijalu patogena i kada je ostvarena zaraza pepelnicom na bobicama.

Wetsul® ne prati porast vršnih mladara koji su najosetljiviji na pepelnicu. Iz ovih razloga, preparat se najčešće koristi u kombinaciji sa lokalsistemicima iz grupe triazola, čime se produžava ukupno delovanje i odlaže pojava rezistencije na triazole.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Bulevar Mihajla Pupina 165e,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980