Pratite nas:

Insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem.

Aktivna materija: Hlorantraniliprol 45 g/l + Abamektin 18 g/l

Formulacija: Koncentrovana suspenzija (SC)

Pakovanje: 10 ml i 100 ml

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Jabuka, kruška, paradajz i breskva

Jabuka

 • Za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomenella) u koncentraciji 0,075%-0,11%, odnosno u količini 0,75-1,1 l/ha, uz utrošak vode od 1000 l/ha, u zavisnosti od bujnosti zasada.
 • Vreme primene: primenjuju se dva tretmana za suzbijanje prve generacije jabukinog smotavca. Prvo tretiranje u fazi pojave „crne glave“, odnosno pred piljenje gusenice, i drugo 10-14 dana kasnije.

Kruška

 • Za suzbijanje obične kruškine buve (Cacopsylla pyri) u koncentraciji 0,075%-0,11%, odnosno u količini 0,75-1,1 l/ha, uz utrošak vode od 1000 l/ha, u zavisnosti od bujnostu zasada, uz dodatak mineralnog ulja u koncentraciji 0,25% ili okvašivača.
 • Vreme primene: na početku piljenja prvih larvi. Ako je potrebno, tretman ponoviti posle 12-14 dana.

Paradajz

 • Za suzbijanje moljca paradajza (Tuta absoluta) u koncentraciji 0,08-0,1%, odnosno u količini 80-100 ml u 100 l vode, uz dodatak okvašivača.
 • Vreme primene: po pojavi prvih gusenica.

Breskva

 • Za suzbijanje breskvinog smotavca (Cydia molesta) i breskvinog moljca (Anarsia lineatella) u količini 50-75 ml u 100 l vode, uz utrošak vode od 1000 l/ha.
 • Vreme primene: tretiranja se planiraju na osnovu praćenja štetočina preko feromonskih klopki, od kraja cvetanja do sazrevanja plodova.

Mogućnost mešanja

Voliam Targo® 063 SC se može mešati sa rafinisanim mineralnim uljima i preparatima neutralne, slabo kisele i slabo bazne reakcije, a ne sme se mešati sa preparatima na bazi sumpora i kaptana i preparatima izrazito kisele i alkalne reakcije.

Nema drugih posebnih ograničenja, osim postupka mešanja sa preparatima koji sadrže fosetil aluminijum u obliku „flash“ formulacije. Naime, tek 5 minuta nakon rastvaranja preparata Voliam Targo® 063 SC dodati preparat u obliku „flash“ formulacije.

Abamektin se nakon primene usvaja u list, ali nema kretanja biljnim sokovima, već se aktivna materija deponuje između lica i naličja lista, praveći rezervoar i obezbeđujući dugotrajno delovanje na insekte koji se hrane sisanjem biljnih sokova.

Hlorantraniliprol je aktivna materija s novim mehanizmom delovanja, pa je odlično rešenje za suzbijanje insekata koji su već manje osetljivi prema velikom broju drugih aktivnih materija. Ima odlično delovanje na jaja i larve, a kod nekih štetočina i na odrasle insekte. Najbolje vreme primene je pre polaganja jaja i na početku piljenja gusenica. Ima kontaktno i utrobno delovanje. Usvajanje i deponovanje u unutrašnjost lista obezbeđuje da je preparat zaštićen od spiranja kišom i otporan na fotorazgradnju. Na ovaj način obezbeđuje se duže delovanje preparata.

Tretmane obaviti u večernjim časovima, tj. kad temperatura ne prelazi 28°C. Ovo sredstvo je toksično za pčele. Radi zaštite pčela i drugih oprašivača ne primenjivati u vreme cvetanja useva i u vreme ispaše pčela. Ako tokom primene sredstvo dospeva i na korove u cvetanju koje posećuju pčele, unišiti ovakve korove pre cvetanja ili pre primene ovog sredstva.

Napomena

Voliam Targo® 063 SC se može na istoj površini primeniti dva puta u toku godine, odnosno četiri puta u usevu paradajza. Zbog potencijalnog razvoja rezistentnosti obične kruškine buve na abamektin i jabukinog smotavca na hlorantraniliprol, alternativno ne primenjivati preparate na bazi abamektina i hlorantraniliprola. Primena iz vazduhoplova nije dozvoljena.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net