Pratite nas:

Fungicid i hromistacid sa preventivnim i kurativnim delovanjem.

Aktivna materija: Azoksistrobin 250 g/l

Formulacija: Koncentrovana suspenzija (SC)

Pakovanje: 5 ml, 100 ml, 250 ml i 1 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Malina, vinova loza, krompir, paradajz i krastavac

Malina

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača kestenjaste pegavosti i sušenja lastara maline (Didymella applanata) u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode).
 • Vreme primene: tokom intenzivnog porasta mladara do početka cvetanja i neposredno posle berbe maline (faze 19-55 i 91 BBCH skale).

Vinova loza

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Plasmopara viticola) i prouzrokovača pepelnice (Uncinula necator) u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode).
 • Vreme primene: preventivno, najkasnije po pojavi prvih primarnih pega, a pre sticanja uslova za sekundarno zaražavanje.

Krompir i paradajz

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophtora infestans) i crne pegavosti (Alternaria solani) u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode).
 • Vreme primene: preventivno, pre ostvarivanja uslova za sekundarne zaraze ili najkasnije po pojavi prvih simptoma bolesti.

Krastavac

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Pseudoperonospora cubensis) u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode).
 • Vreme primene: preventivno, od dva prva lista (faze 12-102 BBCH skale). Primenjuje se folijarno uz utrošak vode 600-1000 l/ha (6-10 ml/100 m²).

Preparat se u toku godine može primeniti dva puta na istoj površini.

Preparati na bazi azoksistrobina imaju širok spektar delovanja na biljne bolesti, kratku karencu i izražen fiziološki efekat (zeleni efekat) na biljke, čime zauzimaju posebno mesto u zaštiti povrća.

Tehnologija proizvodnje cveća zahteva zdrave biljke sa ispunjenim međunarodnim standardima u pogledu boje, broja latica i dužine. Teatar se može koristiti u zaštiti cveća kada dolaze do izražaja njegov zeleni efekat i fungicidna svojstva.

U proizvodnji kupina Teatar se primenjuje neposredno posle berbe za zaštitu od bolesti stabla (Didymella applanata, Septocyta ruborum).

Mogućnost mešanja

Teatar se može mešati sa većinom fungicida i velikim brojem drugih pesticida. Pre mešanja sa drugim preparatima treba proveriti njihovu kompatibilnost.

Teatar je lokalsistemični fungicid na bazi aktivne materije azoksistrobin sa preventivnim i kurativnim delovanjem.

Preparat ima širok spektar delovanja, što ga uz kratku karencu čini pogodnim za primenu u zaštiti povrća.

Teatar je u povrtarskoj proizvodnji posebno namenjen za suzbijanje bolesti kao što su plamenjače koje se brzo razvijaju. Inhibira klijanje spora i rast micelija, a ima i antisporulaciono delovanje. Iz tog razloga njegova primena je preventivna sa izvesnim kurativnim delovanjem na razvoj micelije plamenjače u biljnom tkivu. Da bi se izbegla pojava rezistentnosti, Teatar treba koristiti u alternaciji sa aktivnim materijama koje imaju multi-site efekt kao što su fluazinam (Niveral), mankozeb (Mankosav) itd.

Teatar je našao posebnu primenu u suzbijanju bolesti maline u prvom tretiranju posle berbe, a u drugom se koristi preparat na bazi bakra kao što je Everest.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net