Pratite nas:

Kontaktni fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem.

Aktivna materija: Xemium® 75 g/l + Difenokonazol 50 g/l

Formulacija: Koncentrovana suspenzija (SC)

Pakovanje: 10 ml, 50 ml, 250 ml i 1 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?
 • [/bt_bb_tab_item]

Usevi

Jabuka, kruška, jagoda, paradajz, paprika, povrće iz familije Cucurbitaceae, stočni i konzumni grašak, šargarepa, peršun, salata: radič, endivija, motovilac, rukola, brokoli, karfiol, kupus, prokelj, krompir i patlidžan

Jabuka i kruška

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača čađave krastavosti jabuke (Venturia inaequalis) i kruške (Venturia pyrina) u količini 1,2 l/ha (odnosno 0,7 l/10.000 m² lisne površine). Za suzbijanje prouzrokovača pepelnice jabuke (Podosphaera leucotricha) u količini od 0,72 l/ha (odnosno 0,4 l/10.000 m² lisne površine).
 • Vreme primene: u fenofazi od otvaranja pupoljka do početka sazrevanja (BBCH 53 – 81).

Jagoda

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Sphaeroteca macularis) u količini od 0,6 l/ha.
 • Vreme primene: u fenofazi od otvaranja prvih cvetova do drugog roda (više plodova obojenih), BBCH 60 – 89.

Paradajz

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice kod biljaka iz familije Solanaceae (Leveilula taurica) i pepelnice paradajza (Oidium lycopersici).
 • Vreme primene: u fenofazi od četvrtog lista do pune zrelosti plodovi imaju karakterističnu boju zrelosti (BBCH 14-89), u količini od 0,6 l/ha; crne pegavosti paradajza (Alternaria solani) i alternarijske lisne pegavosti (Alternaria alternata), u fenofazi od četvrtog lista do faze pune zrelosti: plodovi imaju karakterističnu boju zrelosti (BBCH 14-89), u količini 1,0 l/ha.

Paprike gajene u zaštićenom prostoru

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača crne pegavosti (Alternaria solani) i alternarijske pegavosti (Alternaria alternata), u fenofazi od razvijenog četvrtog lista do pune zrelosti plodova (BBCH 14-89), u količini 1 l/ha; pepelnice biljaka iz familije Solanaceae (Leveillula taurica), u fenofazi od razvijenog četvrtog lista do pune zrelosti plodova (BBCH 14- 89), u količini 0,6 l/ha.

Povrće iz familije cucurbitaceae sa jestivim korenom (krastavci, krastavci za kišeljenje, tikvice i drugi hibridi) i sa nejestivim korenom (dinje, bundeve, lubenice i drugi hibridi) gajenog na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice krastavca (Erysiphe cichoracaerum), bolesti lista i stabla krastavca (Stagonosporopsis cucurbitacearum sin. Mycospharella melonis, Diddymella bryoniae); pepelnice tikvice (Podosphaera fuliginea) u fenofazi od četvrtog lista do faze pune zrelosti: plodovi imaju karakterističnu boju zrelosti (BBCH 14-89), u količini 0,6 l/ha.

Stočni i konzumni grašak

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača pegavosti (Ascochyta pisi) i paleži graška (Ascochyta pinodes), u fenofazi od kada je razvijeno 5 pari listova (sa stipulama) ili pet pari rašljika (kultivari sa manje lišća) do pune zrelosti (BBCH 15-89), u količini 2,0 l/ha.

Šargarepa

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice šargarepe (Erisiphe heraclei) i gljiva iz roda Leveilula (Leveilula spp).
 • Vreme primene: u fenofazi od drugog pravog razvijenog lista do faze kada je povećavanje obima korena završeno (BBCH 12-49), u količini 0,6 l/ha; paleži lišća šargarepe (Alternaria dauci) i crne pegavosti šargarepe (Alternaria radicina), u fenofazi od drugog pravog razvijenog lista do faze kada je povećavanje obima korena završeno (BBCH 12-49), u količini 1,0 l/ha; bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum), u fenofazi od drugog pravog razvijenog lista do faze kada je povećavanje obima korena završeno (BBCH 12-49), u količini 2,0 l/ha.

Peršun za koren

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača pegavosti iz roda Alternaria (Alternaria spp.), u fenofazi od drugog pravog razvijenog lista do faze kada je povećavanje obima korena završeno (BBCH 12-49) u količini 1,0 l/ha; bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum), u fenofazi od drugog pravog razvijenog lista do faze kada je povećavanje obima korena završeno (BBCH 12-49), u količini 2,0 l/ha.

Salata, radič, endivija, motovilac i rukola

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum) i bele truleži salate (Sclerotinia minor), u fenofazi od drugog pravog razvijenog lista do karakteristične veličine (dostignut oblik i tvrdoća glavice) (BBCH 12-49) u količini 2,0 l/ha.

Brokoli, karfiol, kupus i prokelj

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača prstenaste pegavosti lista (Mycosphaerella brassicicola) i pegavosti iz roda Alternaria (Alternaria spp) u fenofazi od početka formiranja glavice: dva najmlađa lista nisu razvijena, do pune zrelosti (BBCH 41-91), u količini od 1,0 l/ha.

Krompir

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača crne pegavosti (Alternaria spp.) u fenofazi kada se 80% biljaka dodiruje u redovima do fenofaze kada bobice prve oplodnje venu i suše se, seme je tamno (BBCH 38-89), količini od 0,75 l/ha.

Patlidžan gajen u zaštićenom prostoru

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača crne pegavosti (Alternaria solani) u količini od 1,0 l/ha i pepelnice biljaka familije Solanaceae (Leveilula taurica) i pepelnice iz roda Erysiphe (Erysiphe sp.) u količini 0,6 l/ha u fenofazi od razvijenog četvrtog lista do pune zrelosti plodova (BBCH 14-89); u fenofazi od četvrtog lista do pune zrelosti: plodovi imaju karakterističnu zrelu boju (BBCH 14-89).

Mogućnost mešanja

Preparat se može mešati sa većinom fungicida i velikim brojem drugih pesticida. U obavljenim ispitivanjima, pokazao je kompatibilnost sa većinom preparata. Pre mešanja preparata sa drugim preparatima, naročito drugih formulacija, treba proveriti njihovu fizičku kompatibilnost.

Fluksapiroksad ima preventivno i kurativno delovanje. Sprečava deobu spora i razvoj infekcije. Inhibitor je sukcinat dehidrogenaze. FRAC klasifikacija: 7. Difenokonazol je lokal sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem. Kombinacija ove dve aktivne materije obezbeđuje potpunu zaštitu gajenih useva.

Napomene

Može se primenjivati tri puta na istoj površini tokom godine.

 • GDE KUPITI?
 • Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

   https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
   https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

   Pratite naše aktivnosti:

   Adresa

   Stopićeva 8,
   11070 Novi Beograd

   Radno vreme

   Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
   Subota-Nedelja: online

   Pišite nam

   office@kluba.rs

   Kontakt

   Telefon: 011/4024-980

   © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net