Pratite nas:

Zemljišni insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem.

Aktivna materija: Hlorpirifos 75 g/kg

Formulacija: Granule (GR)

Pakovanje: 1 kg

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Kukuruz i paprika

Kukuruz

 • Za suzbijanje larvi žičara (Elateridae) u količini15-20 kg/ha (150-200 g na 100 m²).
 • Vreme primene: istovremeno sa setvom 1 cm ispod semena ili tretiranjem u redove.

Paprika

 • Za suzbijanje larvi žičara (Elateridae) u količini 15-20 kg/ha (150-200 g na 100 m²).
 • Vreme primene: istovremeno sa sadnjom rasada.

Saturn Terra unosi se depozitorom za granule, odnosno razbacivačima đubriva. Na istoj površini može se koristiti jednom u toku godine.

Proizvodnja povrća na otvorenom i zatvorenom prostoru, a posebno proizvodnja korenasto-krtolastih biljaka, vrlo je atraktivna za ishranu brojnih zemljišnih štetočina. Skriven način života, vertikalno kretanje insekata i relativno mali izbor insekticida za njihovo efikasno suzbijanje zahtevaju obavezno tretiranje zemljišta.

Preparati na bazi hlorpirifosa formulisani za zemljišnu primenu pokazali su se kao jedno od ekonomski najboljih rešenja u zaštiti useva od zemljišnih štetočina. Rastvorljivost hlorpirifosa u vodi je veoma mala, a time nema ni ispiranja u dublje slojeve, već se preparat zadržava u zoni unošenja obezbeđujući dugotrajnu zaštitu. Potpuna selektivnost na sve useve čini ga sigurnim sredstvom za zaštitu semena i mladih biljaka.

Saturn Terra može da se koristi za tretiranje zemljišta neposredno pre setve useva: strnih žita, suncokreta, šećerne repe, krompira, povrtarskih, ukrasnih biljaka, kao i u proizvodnji voćnih sadnica i rasada.

Mogućnost mešanja

Zbog same formulacije preparata Saturn Terra (granule) nema potrebe za mešanjem sa drugim preparatima.

Saturn Terra je nesistemični insekticid za suzbijanje zemljišnih insekata. Aktivna materija hlorpirifos pripada grupi organofosfata, koji deluju kao inhibitori aktivnosti acetilholinesteraze centralnog nervnog sistema insekata. Ovakav mehanizam omogućava širok spektar delovanja. Fizičkohemijske osobine hlorpirifosa obezbeđuju kontaktno, digestivno i respiratorno delovanje.

Hlorpirifos u preparatu Saturn Terra nanet je na kukuruzni griz. Kukuruzni griz kao nosač organskog porekla ima svojstvo atraktanta, da privuče štetne insekte, ali i da omogući lakše i ravnomerno unošenje preparata u zemljište.

Napomena

Preparat se ne sme primenjivati u usevima korenastog povrća i povrća sa kratkom vegetacijom (mladi luk, salata, mladi krompir).

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net