Pratite nas:

Zemljišni insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem za suzbijanje larvi žičara.

Aktivna materija: Zeta cipermetrin 8 g/kg

Formulacija: Granule (GR)

Pakovanje: 1 kg, 10 kg

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Kukuruz

Količina primene

Za suzbijanje larvi žičara (Elateridae) u količini 12,5-15 kg/ha (125-150 g/100 m²).

Vreme primene

Razbacivajem granula po celoj površini ili u redove, neposredno pre setve ili istovremeno sa setvom.

Mogućnost druge primene

Preparat Present je u procesu proširenja primene u usevu: krompira, luka i duvana, za suzbijanje larvi žičara (Elateridae) neposredno pre ili istovremeno sa setvom/ sadnjom, u količini 12,5-15 kg/ha (125-150 g/100 m²).

Preparat je zemljišni insekticid na bazi aktivne materije zeta-cipermetrin koja pripada hemijskoj grupi piretroida. Njihovo delovanje ostvaruje se kontaktnim putem (kada ispoljavaju najvišu aktivnost), ali i posle unošenja u toku ishrane (oralnim putem).

Zeta cipermetrin blokira transport Na jona kroz membranu nervnih ćelija, te onemogućava prenos nervnih impulsa (propustljivost membrane). Ometanje prenosa nervnih impulsa uzrokuje nekoordinisane pokrete, paralizu i na posletku uginuće štetnih insekata. Delujući na nervni sistem insekata, simptomi se brzo ispoljavaju i već posle par minuta uzrokuje nesposobnost za kretanje i letenje. Ovaj efekat naziva se “knock down” i karakterističan je za aktivne materije iz grupe piretroida.

Nešto niže količine primene od onih koje uzrokuju mortalitet ispoljavaju svoje delovanje na način da sprečavaju ishranu insekata na tretiranim biljkama (antifeeding), smanjenje stope razvića larvi i produženje vremena generacije.

Zbog sposobnosti da se brzo razgrađuju, često su foto i termo labilni nekada se može desiti da kod jednog broja insekata dođe do preživljavanja.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net