Pratite nas:

Fungicid i baktericid sa kontaktnim delovanjem.

Aktivna materija: Bakar (iz bakar(I)oksida Cu2O) – 750 g/kg

Formulacija: Vododisperzibilne granule (WG)

Pakovanje: 20 g, 200 g i 1 kg

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Jabuka, vinova loza, paradajz, krompir, luk, krastavac, leska, orah, malina, kupina, paprika, pasulj, boranija, celer i šećerna repa

Jabuka

 • Količina primene: za suzbijanje uzročnika čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) u koncentraciji 0,2% u toku mirovanja vegetacije (faza 07 BBCH skale), odnosno u koncentraciji 0,1%, u vegetaciji.
 • Vreme primene: do faze mišije uši (faza 10 BBCH skale). Utrošak vode je 600 do 1000 l/ha.

Vinova loza

 • Količina primene: za suzbijanje plamenjače (Plasmopara viticola) u količini 1-1,5 kg/ha, uz utrošak vode 600-1000 l/ha.
 • Vreme primene: primenom tokom vegetacije, preventivno pred uslove za pojavu i razvoj

oboljenja.

Paradajz, krompir, luk

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje uzročnika plamenjače paradajza i krompira (Phytophthora infestans) i plamenjače luka (Peronospora destructor), u količini od 1 kg/ha (10 g na 100 m²), preventivno pre ostvarivanja uslova za infekciju, a najkasnije po pojavi prvih simptoma i sticanja uslova za širenje oboljenja, uz utrošak vode od 200–400 l/ha u paradajzu, odnosno 400 l/ha u krompiru i luku.

Krastavac

 • Količina primene: za suzbijanje plamenjače (Pseudoperonospora cubensis), u koncentraciji 0,15%, uz utrošak vode 400 l/ha.

Leska i orah

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje bakterioza, kao što su bakteriozna plamenjača oraha (Xanthomonas arboricola pv. juglandis) i bakterioze leske (Xanthomonas arboricola pv. corylina i Pseudomonas syringae pv. avellanae). Sredstvo se primenjuje u koncentraciji 0,3% uz utrošak 800 do 1200 l/ha.

Malina i kupina

 • Vreme primene: za suzbijanje gljivičnih oboljenja lista i izdanaka (osim pepelnice), kao što su ljubičasta pegavost izdanaka (Dydimella applanata), rđa maline (Phragmidium rubi-ideae) i žuta rđa lista i stabla kupine (Kuehneola uredines). Tretiranje tokom faze intenzivnog rasta izdanaka (visina 20-120 cm) pa do početka cvetanja rodnih grana, u intervalima 8-10 dana, u zavisnosti od infekcionog potencijala i uslova za zaražavanje, kao i nakon berbe, za smanjenje infekcionog potencijala.

Paprika

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje bakterioznih oboljenja lista i ploda paprike, kao što je bakteriozna pegavost lista i krastavost plodova paradajza i paprika (Xanthomonas campestris pv. vesicatoria), kao i uzročnika crne pegavosti lista paprike (Alternaria solani). Tretiranje od razvoja 4-5 pravog lista na glavnom stablu do faze razvoja plodova. Sredstvo se primenjuje u koncentraciji 0,14 do 0,2% uz utrošak 400 do 800 l/ha.

Pasulj i boranija

 • Količina primene: za suzbijanje bakterioznog oboljenja lista i mahuna, kao što je uzročnik oreolne pegavosti lista (Xanthomonas campestris pv. phaseoli). Sredstvo se primenjuje u koncentraciji 0,14 do 0,2% uz utrošak 400 do 600 l/ha.

Celer

 • Količina primene: za suzbijanje bakterioznog oboljenja lista i mahuna, kao što je uzročnik oreolne pegavosti lista (Xanthomonas campestris pv. phaseoli). Sredstvo se primenjuje u koncentraciji 0,14 do 0,2% uz utrošak 400 do 600 l/ha.

Šećerna repa

 • Količina i vreme primene: za suzbijanje prouzrokovača pegavosti lista (Cercospora beticola). Primena je na osnovu prognoze, preventivno, tokom vegetacije u uslovima koji su pogodni za pojavu i razvoj ovog oboljenja. Primenjuje se u količini 0,75 do 1,25 l/ha uz dodatak fungicida Amistar Gold (1 l/ha), uz utrošak vode 200 do 400 L/ha.

Mogućnost mešanja

Nordox 75 WG se ne sme mešati sa preparatima na bazi malationa, fosalona, metidationa,

fenvalerata, parationa, hlorpirifosa, propamokarba, preparatima alkalne reakcije i sredstvima za folijarnu ishrаnu bilja.

Bakarni (I) oksid, aktivna materija preparata Nordox 75 WG, spada u multi-site fungicide sa širokim spektrom delovanja na: gljive, plamenjače, bakterije, alge itd. Bakar smanjuje osetljivost biljaka, posebno drvenastih (vinova loza, voće i ukrasno bilje), na niske temperature.

Nordox 75 WG nije fitotoksičan za gajene biljke ukoliko se primeni u navedenim količinama i u preporučeno vreme. Tretiranje jedinjenjima bakra u cvetanju smanjuje oplodnju, pa preparat treba koristiti pre ili nakon ovog perioda.

Napomene

Primenjuje se najviše dva puta u toku godine u jabuci, vinovoj lozi i paradajzu, i tri puta u usevu luka, krompira i krastavca, leske, oraha, maline, kupine, pasulja, boranije, paprike, celera i šećerne repe.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net