Follow Us:

Sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem.

Aktivna materija: Bupirimat 250 g/l

Formulacija: Koncentrat za emulziju (EC)

Pakovanje: 50 ml, 250 ml i 1 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Jabuka, breskva, krastavac, bostan i ruža

Jabuka

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Podosphaera leucotricha), preventivno u koncentraciji od 0,04% (4 ml na 10 l vode) i kurativno u koncentraciji od 0,06% (6 ml na 10 l vode).
 • Vreme primene: preventivno – kada su prvi listovi otvoreni, od bubrenja cvetnih pupoljaka ili posle listanja po formiranju cvetnih pupoljaka. Kurativno – tretiranjem po pojavi belih mladara, a pre sticanja uslova za širenje oboljenja (sekundarno zaražavanje).

Breskva

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Sphaeroteca panosa var. periscae) u količini 0,75-1 l/ha.
 • Vreme primene: preventivno – od otvaranja prvih listova do formiranja cvetnih pupoljaka. Kurativno – tretiranje po pojavi belih mladara, a pre sticanja uslova za širenje oboljenja (sekundarno zaražavanje).

Krastavac i bostan

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Erysiphae cichoracearum), preventivno u koncentraciji od 0,04% (4 ml na 10 l vode), a kurativno u koncentraciji od 0,06% (6 ml na 10 l vode).
 • Vreme primene: tretiranje do početka cvetanja ili po pojavi prvih simptoma. U bostanu ga je najbolje primenjivati u bloktretmanima (3 puta u razmacima od 7 dana). Ne treba ga primenjivati nakon početka cvetanja.

Ruža

 • Količina primene: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (Sphaeroteca panosa var. rosae) preventivnim tretiranjem u koncentraciji od 0,04% (4 ml na 10 l vode) ili kurativno u koncentraciji od 0,06% (6 ml na 10 l vode).
 • Vreme primene: u toku vegetacije.

Nimrod® je sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem. Apsorbuje se listovima, a transportuje ksilemom i translaminarno. Preparat se primenjuje u svim usevima gde pepelnica predstavlja ekonomski značajnu bolest. Najbolja efikasnost postiže se preventivnom primenom, odnosno kada su povoljni uslovi za razvoj bolesti.

Napomene

Ukoliko se primenjuje u fazi cvetanja ili 30 dana posle cvetanja, može se javiti fitotoksičnost na nekim sortama jabuke. Veće količine primene od registrovanih depresivno deluju i na populaciju crvenog pauka.

Može se primeniti 3 puta u toku godine na istoj površini, uz utrošak vode 600-1000 l/ha u zasadima jabuke i breskve, 200-400 l/ha u usevu krastavca i bostana i 300-600 l/ha u usevu ruže.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Bulevar Mihajla Pupina 165e,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980