Pratite nas:

Lokalsistemični insekticid.

Aktivna materija: Tiakloprid 480 g/l

Formulacija: Koncentrovana suspenzija (SC)

Pakovanje: 5 ml, 50 ml i 1 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Krompir, suncokret, paprika i jabuka

Krompir

 • Količina primene: za suzbijanje krompirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata), jedno tretiranje, u količini od 0,1 l/ha (1 ml/100 m²), ili dva tretiranja u razmaku od 10 dana sa 0,05 l/ha (0,5 ml/100 m²).
 • Vreme primene: u vreme pojave prvih larvi trećeg stupnja.

Suncokret

 • Količina primene: za suzbijanje šljivine vaši (Brachycaudus helichrysi) u količini 0,075-0,1 l/ha (0,75-1 ml/100 m²).
 • Vreme primene: na početku formiranja kolonija. U usevima suncokreta i krompira preparat se može primeniti jednom do dva puta u toku godine.

Paprika

 • Količina primene: za suzbijanje zelene breskvine vaši (Myzus persicae) u količini 0,15-0,2 l/ha (1,5-2 ml/100 m²).
 • Vreme primene: na početku formiranja kolonija. Maksimalan broj tretiranja u toku godine u usevu paprike je tri puta.

Jabuka

 • Količina primene: za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomonella) u koncentraciji 0,02-0,025 (2-2,5 ml u 10 l vode).
 • Vreme primene: pre početka ubušivanja gusenica u plodove. U zasadu jabuke Calypso® 480-SC može se primeniti dva puta u toku godine.

Mogućnost druge primene

Preparati na bazi aktivne materije tiakloprid registrovani su za suzbijanje lisnog minera okruglih mina (L. scitella), tretiranjem 2-3 dana pred piljenje (gusenica se oblikuje u jajetu).

Tiakloprid deluje na lisne vaši jabuke, posebno na vrste Dysaphis devecta i Dysaphis plantaginea i cikade. Tiakloprid se koristi neposredno posle cvetanja za suzbijanje lisnih minera. Takođe, koristi se za suzbijanje lisnih vaši i jabukinog smotavca. Biljke ga dobro podnose čak i pri većim količinama primene.

Preparati na bazi tiakloprida mogu se koristiti i za suzbijanje lisnih vaši na cveću i ukrasnom drveću, uz dodatak 100 ml/ha preparata Bifenicus ili Fastac® 10 EC da bi se pojačao kontaktni efekat na vaši koje su na peteljkama ili mladarima.

Tiakloprid, aktivna materija preparata Calypso® 480-SC, iz grupe je neonikotinoida, koja ometa prenos nadražaja u centralnom nervnom sistemu insekata. Aktivna materija deluje na insekte koji sišu i grizu tretirane biljke. Tiakloprid izaziva „knock down“ efekat.

Nakon primene preparata Calypso® 480-SC tokom vegetacije ne primenjivati preparate na bazi imidakloprida, acetamiprida, tiametoksama i ostalih jedinjenja iz grupe neonikotinoida.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net