Pratite nas:

Neorgansko složeno čvrsto NPK đubrivo sa mikroelementima.

Sadržaj hranljivih elemenata

Makroelementi

 • Ukupni azot (N): 13%
 • Fosfor (P2O5): 40%
 • Kalijum (K2O): 13%

Mikroelementi

 • Gvožđe (Fe): 0,05%
 • Bakar (Cu): 0,005%
 • Mangan (Mn): 0,03%
 • Cink (Zn): 0,01%
 • Bor (B): 0,02%
 • Molibden (Mo): 0,003%

Specifična težina: 0,9-1 g/cm³

pH vrednost: 4,3

Pakovanje: 1 kg i 25 kg

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Ishrana biljaka

Za potpunu ishranu biljaka preko zemljišta (fertirigacijom) mogu se preporučiti količine 50-200 kg/ha, s tim da je zemljište-supstrat klasičnim đubrenjem dovedeno u stanje optimalne plodnosti.

U slučaju programirane upotrebe preko vode za zalivanje (fertirigacija), količina primene ovog đubriva unosi se rastvorom koncentracije do 0,1%, a folijarno sa rastvorom koncentracije 0,3-0,5%.

Vreme primene

U ranim fazama vegetacije, od setve i rasađivanja do cvetanja.

Način primene

Programiranom primenom potrebnih količina đubriva putem vode za zalivanje po celoj površini ili lokalno (zalivanjem „kap po kap“), i folijarno, u kombinaciji ili bez kombinacije s odgovarajućim zaštitnim sredstvima.

U slučaju folijarne primene sa zaštitnim sredstvima, treba poštovati pravilo rasporeda rastvaranja: voda – đubrivo – zaštitno sredstvo.

Broj tretiranja u toku godine zavisi od zahteva gajenih biljaka, sastava zemljišta, supstrata i predloženih načina primene, što najčešće podrazumeva više puta tokom godine.

Asfert 1 je NPK đubrivo namenjeno za ishranu biljaka koje se gaje na različitim zemljištima na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru.

Asfert 1 se preporučuje za zemljišta koja sadrže manje fosfora. U zemljištu fosfor se nalazi u obliku jedinjenja različite rastvorljivosti i pristupačnosti za biljke. Nedostatak fosfora najčešće se javlja na krečnim, alkalnim, veoma kiselim zemljištima i zemljištima koja se intenzivno koriste.

Fosfor je sastavni deo strukture ćelija, učestvuje u izgradnji nukleinskih kiselina, nukleotida, lipida i direktno ili indirektno utiče na sve životne procese u biljkama. Budući da biljke fosfor najintenzivnije usvajaju u ranim fazama rasta, optimalno vreme primene đubriva Asfert 1 je u prvom delu vegetacije, neposredno posle setve/sadnje/rasađivanja, u vreme formiranja korenovog sistema i periodu obrazovanja generativnih organa.

Primena đubriva Asfert 1 u ranim fazama posebno je efikasna kada u proleće dođe do zahlađenja, a usled slabije konverzije energije biljke zaostaju u porastu. Biljke dobro snabdevene fosforom lako podnose stresne uslove i nastavljaju normalan rast i razvoj.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net