Pratite nas:

Insekticid i akaricid.

Aktivna materija: Abamektin 18 g/l

Formulacija: Emulzija ulje u vodi (EW)

Pakovanje: 5 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 1 l i 5 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Jabuka, kruška, malina, duvan i lešnik

Jabuka

 • Količina primene: za suzbijanje grinja paučinara (Tetranychus urticae, Panonychus ulmi) u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml u 10 l vode) uz dodatak 3 l/ha mineralnog ulja Letol EC.
 • Vreme primene: koristi se u vreme pojave prvih pokretnih formi grinja.

Kruška

 • Količina primene: za suzbijanje kruškine buve (Cacopsylla pyri) u koncentraciji od 0,1% (10 ml u 10 l vode) uz dodatak 3 l/ha mineralnog ulja Letol EC.
 • Vreme primene: u zasadima kruške koristi se na početku masovnog piljenja larvi kruškine buve, od fenofaze precvetavanja. Na kruškine buve deluje kontaktno, a da bi se ovaj kontakt produžio, Amon 020 EW se koristi u proleće, kada su niže temperature i veća relativna vlažnost. Ovaj period je ujedno i optimalno vreme za suzbijanje rđaste grinje kruške (Epitrimerus pyri).

Paradajz

 • Količina primene: za suzbijanje grinja paučinara (Tetranychus urticae) u količini 0,75-1 l/ha.
 • Vreme primene: koristi se u vreme pojave prvih pokretnih formi grinja.

Malina

 • Količina primene: za suzbijanje eriofidne grinje lista maline (Phylocoptes gracillis) u količini 1-1,25 l/ha.
 • Vreme primene: početkom listanja maline, a po pojavi pokretnih formi grinja.

Duvan

 • Količina primene: za suzbijanje duvanovog tripsa (Thrips tabaci) u količini 0,75-1 l/ha.
 • Vreme primene: u usevu duvana koristi se od faze nicanja do 2-4 lista duvana.

Lešnik

 • Količina primene: za suzbijanje erifidne grinje leske (Phytoptus avellanae) u količini primene 0,75 l/ha.
 • Vreme primene: na početku listanja, kada su razvijena 2-3 lista, a na početku migracije grinja iz pupoljka.

Mogućnost druge primene

Preparati na bazi aktivne materije abamektin registrovani su i za suzbijanje krompirove zlatice i fitofagnih grinja u proizvodnji povrća, cveća u polju i zatvorenom prostoru.

Prednost preparata Amon 020 EW u odnosu na druge akaricide jeste dobro delovanje na široku grinju (Polyphagotarsonemus latus) na paprici, jagodinu grinju (Tarsonemus palilus), grinju spanaća (Tyrophagus similis) i dr.

Mogućnost mešanja

Amon 020 EW može se mešati sa mineralnim uljima i preparatima slabe alkalne ili kisele reakcije. Ne sme se mešati sa preparatima na bazi sumpora i kaptana.

Amon 020 EW je folijarni insekticid i akaricid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem. Aktivna materija preparata Amon 020 EW je abamektin, koja posle unošenja izaziva paralizu, prestanak ishrane, grčenje i uginuće štetnih insekata (2-4 dana posle primene).

Amon 020 EW ispoljava i izvesno penetrativno delovanje u kutikuli, pa je prvenstveno namenjen za suzbijanje insekata koji sišu iz ćelija kutikule (fitofagne grinje kao što su: P. ulmi, T. urticae, E. pyri, A. schlechtendali i dr.) ili unošenjem ishranom kao što je krompirova zlatica. Kruškina buva se hrani iz floema, do kojeg abamektin ne dospeva, pa na nju deluje kontaktno.

Radi uspostavljanja boljeg kontakta i sprečavanja brzog sušenja, preparatu Amon 020 EW dodaje se parafinsko ulje Letol EC. Optimalno vreme primene je u toku proleća, kada je veća vlažnost i kada su temperature nešto niže. Aktivna materija abamektin brzo se razlaže na svetlosti. U toku leta najbolja efikasnost se postiže ako se Amon 020 EW koristi predveče ili noću.

Amon 020 EW deluje na bumbare, pa u plasteničkoj proizvodnji košnice bumbara treba zatvoriti u vreme primene preparata. Preparat ne koristiti u vreme cvetanja voća.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net