Pratite nas:

Insekticid sa digestivnim delovanjem.

Aktivna materija: Piriproksifen 100 g/l

Formulacija: Emulzija ulje u vodi (EW)

Pakovanje: 50 ml i 1 l

Opis

 • PRIMENA
 • KARAKTERISTIKE
 • GDE KUPITI?

Usevi

Jabuka, kruška, šljiva, paradajz i kupus

Jabuka

 • Količina primene: za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomonella) u količini 0,75-1,25 l/ha.
 • Vreme primene: posle cvetanja, prvi tretman početkom leta prve generacije pre polaganja jaja, a drugi 10 dana kasnije.

Kruška

 • Količina primene: za suzbijanje kruškine buve (Psylla pyri) u količini 1,0-1,5 l/ha, ili u kombinaciji Alkazar 1,0 l/ha + Amon 020 EW 1,2 l/ha.
 • Vreme primene: na početku piljenja larvi.

Šljiva

 • Količina primene: za suzbijanje šljivinog smotavca (Grapholita funebrana) u količini 0,75-1,0 l/ha.
 • Vreme primene: posle cvetanja, prvi tretman početkom leta prve generacije pre polaganja jaja, a drugi 10 dana kasnije.

Paradajz u zaštićenom prostoru

 • Količina primene: za suzbijanje bele leptiraste vaši (Trialeurodes vaporariorum) u količini 0,75-1,0 l/ha, ili u kombinaciji Alkazar 0,5 l/ha + Plures 0,5 l/ha.
 • Vreme primene: prvi tretman na početku piljenja larvi, a drugi 10 dana kasnije.

Kupus

 • Količina primene: za suzbijanje bele kupusne mušice (Aleyrodes proletella) u količini Alkazar 0,5 l/ha + Šiman 200 SP 375 g/ha.
 • Vreme primene: na početku formiranja prvih kolonija.

U toku vegetacije, preparat Alkazar se koristi za suzbijanje kruškine buve na početku piljenja larvi iz jaja (L1) do najkasnije kada su larve u trećem razvojnom stadijumu (L3). Međutim, primena u jesenjem tretmanu ima za cilj suzbijanje poslednje generacije kruškine buve, zaustavljanje reproduktivnog razvića ženke, a kasnije razvoj i polaganje jaja u januaru/februaru.

Optimalno vreme za jesenji tretman je kada je poslednja generacija u stadijumu L4-5, a pre pojave zimske forme. U ovom stadijumu kruškina buva se i dalje hrani i ima mogućnost da unese preparat.

Alkazar je digestivni insekticid za suzbijanje štetočina u voćarstvu i povrtarstvu. Piriproksifen, aktivna materija preparata Alkazar, pripada grupi analoga juvenilnih hormona. Analozi juvenilnih hormona deluju kontakno i ingestijom, sprečavajući normalan prelazak tretiranih juvenilnih stadijuma u stadijum adulta (narušavajući metamorfozu) ili, u nekim slučajevima, onemogućavajući normalno presvlačenje tretiranih larvenih stupnjeva.

Izloženost juvenilnim hormonima ili njihovih analoga u procesu presvlačenja iz larve u lutku, rezultira formiranjem dodatnog (prekomernog) larvenog stupnja u procesu razvića ili formiranje prelaznih oblika koji su posledica abnormalnog razvića i koji u takvom stanju uginjavaju. Piriproksifen deluje u nekim slučajevima ovicidno, sprečavajući normalno odvijanje embriogeneze.

Zbog mogućeg razvoja ukrštene rezistentnosti, preparat ne treba primenjivati alternativno sa preparatima na bazi fenoksikarba.

Naše proizvode možete kupiti na nekom od mnogobrojnih maloprodajnih mesta širom Srbije. Detaljnu listu i Vama najbliže prodajno mesto možete pronaći na sledećem linku.

  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png
  https://www.kluba.rs/wp-content/uploads/2021/04/logo_kluba_white-300x200.png

  Pratite naše aktivnosti:

  Adresa

  Stopićeva 8,
  11070 Novi Beograd

  Radno vreme

  Ponedeljak- Petak: 08 do 16h
  Subota-Nedelja: online

  Pišite nam

  office@kluba.rs

  Kontakt

  Telefon: 011/4024-980

  © 2023 Klub A. All rights reserved. Izrada web sajta: Konncept.net